Starte nettbutikk?

1 Hva skal du selge

Å starte nettbutikk er enkelt, det eneste du trenger en ide om hva du vil selge. Det å starte egen nettbutikk er veldig lærerikt og ikke minst gøy, det gir deg mulighet til erfaring samtidig som det gir deg mulighet til å selge akkurat det man ønsker. Man kan starte en nettbutikk uten noe som helst innskudd i egenkapital, noe jeg synes er svært inspirerende.

 

2 Hvordan skal du selge det

Shopify er en digital tjeneste som gjør det lett for alle å opprette nettbutikk. Det er en gratis tjeneste, men om man ønsker alle funksjoner koster det penger. Fra vår side som hadde dette som en eksamensoppgave var det ganske greit at tjenesten var gratis. Når vi skulle selge sokker fant vi et hav av utvalg på Alibaba.no og fant ut at vi kan bestille direkte fra denne siden.

 

3 Formidle varer til kunder

Gjennom Shopify laster man ned Oberlo som er en APP der vi importerer varer til kunder direkte fra leverandør. Dette gjør at man slipper å ha et varelager og kan derfor bruke ressurser andre steder som for eksempel annonsering, man knytter seg dermed til null risiko. ulempen med denne måten å drive nettbutikk er at man har lite kontroll over varene, man har ikke oversikt om hvordan, når og i det hele tatt om varene blir sendt. Dette er elementer som kan bidra til å svekke butikkens omtale dersom ting ikke går i orden. Derfor kan det være lurt å sitte på eget varelager og sende ut bestillinger selv når ordre tikker inn.

 

4 Betalingsform

Stripe er en betalingsform som er til å stole på. Vi har selv testet ut denne betalingsmetode, den er lett å implementere og transaksjonen når kjøpet foretas går smertefritt og pengene kommer inn på konto etter et par dager.

 

Lykke til!

Da er du Good to Go. Nå er det bare å sette i gang med annonsering av nettbutikken og selge til venner og familie. Vi annonserte våre Instagram innlegg for 200 kr. Dette bidro til at vi nådde 10 000 brukere og genererte 3 salg, nok til å dekke kostnadene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *